пятница, 1 декабря 2017 г.

ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ ЗНОВУ ЗАВІТАВ НА ВІННИЧЧИНУ

XIV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA знову завітав на Вінниччину. Цього року, як і в попередні роки, Вінницька область прийматиме фестиваль з 1 по 20 грудня.
Покази відбудуться у читальній залі КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»
В рамках цьогорічних показів можна буде побачити такі документальні фільми:
01.12. о 15.оо «Я не тутешня Алтимир»
06.12 о 15.оо «Процес: Російська держава проти Олега Сонцева»
07.12. о 15.оо «До скорого. Домашні ігри»
08.12. о 15.оо «Укриття. Щоденник»
11.12. о 15.оо «Боротьба за кінотеатр «Емек»
13.12. о 15.оо  «Альфредо, Рок –н- рольники»
16.12. о 12.оо «Війна химер»

19.12. о 15.оо «Між іншим, в іншому світі»




среда, 29 ноября 2017 г.

Тренінг "Робота PR клубів бібліотек в умовах децентралізації"


             27 листопада пройшов тренінг "Робота PR клубів бібліотек в умовах децентралізації" в приміщенні ВОУНБ ім.Тімірязєва

Тренер Тамара Козицька, керівник Хмельницького піар - офісу сучасних бібліотек.



среда, 22 ноября 2017 г.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №361/2017
Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»
З метою формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, постановляю:
1. Оголосити 2018 рік Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».
2. Кабінету Міністрів України:
1) затвердити план заходів на 2018 рік з реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», передбачивши, зокрема:
інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права у відповідних сферах, зокрема через засоби масової інформації, шляхом запровадження телефонних «гарячих ліній», організації зустрічей з громадянами за місцем проживання, виготовлення та розповсюдження відповідних інформаційних матеріалів;
здійснення комунікаційних заходів з метою реалізації зазначеного проекту;
2) щокварталу інформувати Президента України про хід проведення Року реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».
3. Обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити розроблення та виконання відповідних регіональних планів заходів, спрямованих на реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!», передбачивши, зокрема:
проведення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи, у тому числі у місцевих засобах масової інформації;
запровадження на регіональному телебаченні програм, орієнтованих на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян;
проведення із залученням закладів освіти, закладів культури, установ, організацій олімпіад, конкурсів та інших заходів, спрямованих на підвищення рівня знань громадян щодо гарантованих їм Конституцією та законами України прав у різних сферах суспільного життя.
4. Рекомендувати органам місцевого самоврядування сприяти забезпеченню реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».
5. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України П.ПОРОШЕНКО

14 листопада 2017 року
«Під Музику дощу день розімкнув свої крила»


         15 листопада в Уланівському  сільському будинку культури відбулася презентація поетичної збірки «Під Музику дощу день розімкнув свої крила» Світлани Гаврилової. У світ вийшло 10 книг нашої землячки, в  яких пише про все, що турбує, відверто і щиро, розкриваючи серце навстіж, не ховаючи ні щастя, ні туги.  ЇЇ вірші – це стан душі, це джерельце, яке пробиває собі дорогу і несе своє повноводдя до людей.
День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

          В 2017-2018 рр. Україна вшановує найтрагічнішу дату – 85-річчя Голодомору 1932-1933 років. Понад півстоліття ця жахлива сторінка в історії України замовчувалася і тільки в кінці XX століття з’явилися перші публікації, дослідження, почався запис спогадів очевидців, видання збірок архівних документів, спогадів, увічнення пам’яті жертв Голодомору.

26 листопада 1998 року Указом Президента України встановлено День пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій, який відзначається щорічно в четверту суботу листопада.


КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» та сільські бібліотеки району постійно беруть активну участь в акціях вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Якісні шаблони різдвянинх витинанок (33 файла для скачування)




http://idei-dekoru.com/2017/11/18/%D1%8F%D0%BA%D1%96%D1%81%D0%BD%D1%96-%D1%88%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D1%96%D0%B7%D0%B4%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BA33-%D1%84/  

вторник, 14 ноября 2017 г.


9 ЛИСТОПАДА - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНИХ МИСТЕЦТВ

 8 листопада в Хмільницькому районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівника культури.



Працівників культури  Хмільниччини з професійним святом привітали заступник керівника виконавчого апарату Валерій Нечипорук, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун та вручили найкращим Почесні грамоти райдержадміністрації і районної ради.


Із святом колег привітав начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Микола Стукан.

Директор КЗ "Хмільницька районна бібліотека для дорослих" Зоя Попова привітала всіх присутніх зі святом та висловила найтепліші слова подяки за подаровані до бібліотеки книги Гринюку Анатолію Михайловичу, які представлені на виставці книг "Книга найкращий подарунок бібліотеці"



Окрасою свята стали вокальні композиції від талановитих артистів Хмільницького району.