среда, 5 марта 2014 г.

«Слався великий, Тарасе!»
З нагоди 200 річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка бібліотекар Пустовіцтівської сільської бібліотеки Дімітрова Л.В. відвідала сільського вчителя Cердюка Василя Івановича.
 Василь Іванович розповів, що в багатьох українських родинах є прикрашений вишитий рушниками портрет Кобзаря. Він – як член сім'ї, як найдорожча людина і навіть під час війни портрет Шевченка висів майже  в кожній хаті , а твори Кобзаря є енциклопедією життя українського народу. Жодного дня не минає, щоб Василь Іванович не взяв у руки «Кобзаря».
В сільській раді села Пустовійти був представлений  перегляд літератури «Слався великий, Тарасе!», на якому бібліотекар Дімітрова Л.В. розповіла, що для багатьох поколінь українців – Шевченко значить так багато, що здається ми вже усе про нього знаємо, його твори для нас близькі і зрозумілі, і він завжди з нами. Та насправді це не так, Т.Г.Шевченко, як явище велике і вічне – невичерпний. Він був, є і буде продовжуватися, так як він і є велична історія України. Він росте і розвивається в часі і нам ще йти і йти до його осягнення. З учнями 7-8 класів була проведена  літературна година "Шевченкові думки переживуть віки" , до уваги учнів представлено перегляд літератури "Вічна книга великого українця".
Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Шевченко залишиться в пам’яті нащадків, бо є і буде Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова:
І мене в сімї великій,
В сімї вольній новій
Незабудьте пам’янути
Незлим, тихим словом.






Комментариев нет:

Отправить комментарий